Recipe: Perfect Sushi homemade

Recipe: Perfect Sushi homemade

Sushi homemade. View Menu & Order Delivery Here. Get Fast Delivery at the Best Price. Compare Prices on Homemade Sushi in Kitchen & Dining.

Sushi homemade Try making both so you get a bit of the fish and a bit of veggies. You can't use just any rice for sushi. Sushi rice is a special preparation of rice flavored with rice vinegar, sugar, and salt. You can cook Sushi homemade using 21 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Sushi homemade

  1. It's 500 g of riso per sushi.
  2. It's 600 ml of acqua.
  3. You need of Vinaigrette.
  4. It's 120 of aceto bianco (o di riso).
  5. It's 1 cucchiaio of zucchero.
  6. It's 1 cucchiaino of sale.
  7. Prepare of Farciture.
  8. Prepare of Cetriolo.
  9. It's 1/2 of avocado.
  10. Prepare 1/2 of Carota scottata in acqua.
  11. It's 100 g of salmone affumicato.
  12. Prepare scatola of Tonno in scatola.
  13. It's 100 g of formaggio spalmabile.
  14. It's of Semi Sesamo.
  15. You need of Semi chia.
  16. You need of Condimenti.
  17. It's q.b of Salsa di soia.
  18. Prepare of Wasabi (a piacere).
  19. Prepare of Tappetino per lavorare riso e una ciotola.
  20. It's of Acqua.
  21. You need of Aceto.

It's made from short-grain rice (Japonica), typically made in Japan and parts of California and Italy. With homemade sushi rice, you're aiming for rice that's fluffy and a little sticky but not too sticky. Rolling homemade sushi: Place sushi mat on your worktop. Top it with nori sheet (the rough side facing up).

Sushi homemade instructions

  1. Lavare più volte il riso (per togliere tutto l’amido) finché l’acqua risulti limpida. Mettere in pentola e coprire con l’acqua (2 cm. Sopra il riso) coprire e cuocere a fuoco lento, finché non ci sia più acqua..
  2. Mettere il riso in un recipiente basso per freddarlo. Preparare l’aceto con lo zucchero e quando sarà freddo versarlo sul riso a filo spostando con una paletta di legno e continuare a freddare il riso sventandolo..
  3. Tagliare le carote a listarelle e scottarle per 2 minuti in acqua. Preparare le fettine di cetriolo con la mandolina per creare una base per il riso.(o usare le alghe) Bagnarsi le mani in acqua e aceto e mettere sull’apposito tappetino di bambu’ (foderato di pellicola) il riso, poi l’avocado a fettine, cetriolo, carota, tonno e formaggio..
  4. Arrotolare aiutandosi con il tappetino e formare un cilindro. Aggiungere a piacere i semi di sesamo su tutta la base. Tagliare i futomaki bagnando la lama del coltello nell’acqua acidula, il taglio risulterà più netto. Per il nigiri di salmone bagnarsi le mani e dare una forma ovale, mettere sopra la fetta di salmone e compattare..
  5. Servire il sushi con la salsa di soia e wasabi.
  6. Aggiungere semi di chia.
  7. Buon appetito..

Cover nori sheet with rice and press it down. Place your fillings neatly in the middle of the rice. When ready, lift the mat and carefully roll it altogether with nori sheet over the fillings. Your sushi may not be Instagram-worthy in the first try but they will be so delicious that you won't care! They are made with simple ingredients you can find at any Asian grocery store.