Easiest Way to Preparare Appetizing Sushi homemade
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This homemade sushi is so simple and fun to make! It is definitely sushi for those who may be nervous to try sushi! This also makes a great appetizer and my whole family loves them! You can have Sushi homemade using 21 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Sushi homemade
- It's 500 g of riso per sushi.
- It's 600 ml of acqua.
- You need of Vinaigrette.
- It's 120 of aceto bianco (o di riso).
- You need 1 cucchiaio of zucchero.
- Prepare 1 cucchiaino of sale.
- It's of Farciture.
- You need of Cetriolo.
- Prepare 1/2 of avocado.
- You need 1/2 of Carota scottata in acqua.
- You need 100 g of salmone affumicato.
- You need scatola of Tonno in scatola.
- Prepare 100 g of formaggio spalmabile.
- You need of Semi Sesamo.
- You need of Semi chia.
- It's of Condimenti.
- Prepare q.b of Salsa di soia.
- Prepare of Wasabi (a piacere).
- You need of Tappetino per lavorare riso e una ciotola.
- Prepare of Acqua.
- You need of Aceto.
Most of these ingredients can be found in your local supermarket and the result is yum-yum-yum! Serve with a bowl of soy sauce and a lump of wasabi. Rolling homemade sushi: Place sushi mat on your worktop. Top it with nori sheet (the rough side facing up).
Sushi homemade step by step
- Lavare più volte il riso (per togliere tutto l’amido) finché l’acqua risulti limpida. Mettere in pentola e coprire con l’acqua (2 cm. Sopra il riso) coprire e cuocere a fuoco lento, finché non ci sia più acqua..
- Mettere il riso in un recipiente basso per freddarlo. Preparare l’aceto con lo zucchero e quando sarà freddo versarlo sul riso a filo spostando con una paletta di legno e continuare a freddare il riso sventandolo..
- Tagliare le carote a listarelle e scottarle per 2 minuti in acqua. Preparare le fettine di cetriolo con la mandolina per creare una base per il riso.(o usare le alghe) Bagnarsi le mani in acqua e aceto e mettere sull’apposito tappetino di bambu’ (foderato di pellicola) il riso, poi l’avocado a fettine, cetriolo, carota, tonno e formaggio..
- Arrotolare aiutandosi con il tappetino e formare un cilindro. Aggiungere a piacere i semi di sesamo su tutta la base. Tagliare i futomaki bagnando la lama del coltello nell’acqua acidula, il taglio risulterà più netto. Per il nigiri di salmone bagnarsi le mani e dare una forma ovale, mettere sopra la fetta di salmone e compattare..
- Servire il sushi con la salsa di soia e wasabi.
- Aggiungere semi di chia.
- Buon appetito..
Cover nori sheet with rice and press it down. Place your fillings neatly in the middle of the rice. When ready, lift the mat and carefully roll it altogether with nori sheet over the fillings. You can't use just any rice for sushi. Sushi rice is a special preparation of rice flavored with rice vinegar, sugar, and salt.