Recipe: Appetizing Fregula sarda n. 42 #antonioildottore

Recipe: Appetizing Fregula sarda n. 42 #antonioildottore

Fregula sarda n. 42 #antonioildottore. The sarda Fregula, also called Freula or Fregola, are typical pasta of Sardinia, in the area of the Campidano. In the form of large grains , the Fregola is similar to couscous. Obtained by rolling with the pulp of the fingers , it is then dried and then toasted in the oven , which gives it a brown color and a unique hazelnut flavor. 🥣 PREFERRED BY LEADING CHEFS - Rustichella D'Abruzzo Fregola Sarda Pasta has been the pastini (pasta for soups) of choice by leading chefs throughout the world.

Fregula sarda n. 42 #antonioildottore The name comes from the Latin fricare because it is made by "rubbing" the flour in a similar manner as cous-cous. The product is also referred to Sardinian Couscous (very similar to Israeli couscous but larger). To produce the pasta, semolina flour is mixed with water until small beads are formed. You can have Fregula sarda n. 42 #antonioildottore using 22 ingredients and 9 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Fregula sarda n. 42 #antonioildottore

  1. It's 320 gr of Fregola.
  2. It's qb of zeste d'arancia.
  3. It's qb of zafferano.
  4. Prepare of per avocado e albicocca marinati.
  5. It's 1 of Avocado medio.
  6. Prepare 4 of albicocche.
  7. It's qb of Mentuccia.
  8. Prepare qb of olio evo.
  9. It's 1 of limone spremuto.
  10. You need of sorbetto di pomodoro.
  11. You need 1 of pomodoro.
  12. It's of sale (poco).
  13. You need 50 gr of olio evo.
  14. It's of Mousse.
  15. You need 200 gr of di stracciatella.
  16. It's 100 gr of ricotta di capra.
  17. You need 12 of Gamberi.
  18. Prepare 100 gr of bisque di gamberi.
  19. Prepare of per la guarnizione.
  20. It's of Cetriolo.
  21. You need of Mela in chips.
  22. Prepare of Semi di papavero.

Dietary options Gluten free, Vegetarian dishes. See à la carte and set menus. More information How to get to the restaurant. Pasta trafilata al bronzo ad essiccazione lenta e statica delle Paste Artigianali, di qualsiasi formato esse siano, è tassativamente raccomandata dai più antichi disciplinari dei primi pastifici, poiché salvaguarda le peculiarità qualitative (sapore, consistenza e compattezza, tenuta di cottura) della pasta.

Fregula sarda n. 42 #antonioildottore instructions

  1. Lesso 10 minuti in un litro e mezzo d'acqua la fregola con scorza d'arancia e 10gr di sale.
  2. Raffreddo in acqua fredda poi sgocciolo e divido in 2 contenitori che insaporirò uno con zafferano e olio evo, l'altro con olio evo. Metto in frigo per 24ore..
  3. Passate le 24ore preparo il condimento, i gamberi sgusciati e privati dell'intestino li cuocio al vapore per 2minuti, mentre con la testa ed il carapace preparo una bisque che userò per insapore la ricetta.
  4. Lavo sbuccio e taglio l'avocado che condirò con olio evo e succo di limone, la stessa cosa con l'albicocca ma in più aggiungo 2 foglie di mentuccia.
  5. Per la mousse frullo la stracciatella la ricotta assieme ed incorporo aria perrenderla soffice.
  6. Con il pomodoro creo il sorbetto frullandolo sbucciato e privo di semi condito con aceto balsamico, sale poco, 50 gr di olio evo. Lo metto in freezer per 50 minuti.
  7. Il cetriolo sbucciato e tagliato a fette, le mele disidratate e i semi di lino pronti per finire la ricetta.
  8. Assemblo strato per strato sempre insaporendo con bisque e al termine il sorbetto..
  9. Ricordate che la pasta mangiata al dente ed il giorno dopo ha un indice glicemico molto più basso=meno calorie 😉.

See more ideas about Recipes, Fregola, Fregula. Fregola (fregula), Sardinia, Seafood & Lake Fish Pasta. Fregola with Clams: Recipe from Sardinia. Fregola with Clams: Recipe from Sardinia. If you have ever been to Sardinia, you may have come across this delicious seafood dish.

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)