Recipe: Savoury Sushi homemade
Sushi homemade. Try Drive Up, Pick Up, or Same Day Delivery. Soooooo worth it, if you ask me. These are actually two separate (but equallty delicious) types of rolls, but they're simple enough that Japanese Cooking decided to outline the methods of making them for you all at once.
Sushi rice is a special preparation of rice flavored with rice vinegar, sugar, and salt. It's made from short-grain rice (Japonica), typically made in Japan and parts of California and Italy. With homemade sushi rice, you're aiming for rice that's fluffy and a little sticky but not too sticky. You can cook Sushi homemade using 21 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Sushi homemade
- You need 500 g of riso per sushi.
- Prepare 600 ml of acqua.
- It's of Vinaigrette.
- Prepare 120 of aceto bianco (o di riso).
- Prepare 1 cucchiaio of zucchero.
- It's 1 cucchiaino of sale.
- You need of Farciture.
- Prepare of Cetriolo.
- It's 1/2 of avocado.
- Prepare 1/2 of Carota scottata in acqua.
- It's 100 g of salmone affumicato.
- It's scatola of Tonno in scatola.
- You need 100 g of formaggio spalmabile.
- It's of Semi Sesamo.
- It's of Semi chia.
- Prepare of Condimenti.
- You need q.b of Salsa di soia.
- It's of Wasabi (a piacere).
- Prepare of Tappetino per lavorare riso e una ciotola.
- It's of Acqua.
- You need of Aceto.
This homemade sushi is so simple and fun to make! It is definitely sushi for those who may be nervous to try sushi! This also makes a great appetizer and my whole family loves them! Most of these ingredients can be found in your local supermarket and the result is yum-yum-yum!
Sushi homemade step by step
- Lavare più volte il riso (per togliere tutto l’amido) finché l’acqua risulti limpida. Mettere in pentola e coprire con l’acqua (2 cm. Sopra il riso) coprire e cuocere a fuoco lento, finché non ci sia più acqua..
- Mettere il riso in un recipiente basso per freddarlo. Preparare l’aceto con lo zucchero e quando sarà freddo versarlo sul riso a filo spostando con una paletta di legno e continuare a freddare il riso sventandolo..
- Tagliare le carote a listarelle e scottarle per 2 minuti in acqua. Preparare le fettine di cetriolo con la mandolina per creare una base per il riso.(o usare le alghe) Bagnarsi le mani in acqua e aceto e mettere sull’apposito tappetino di bambu’ (foderato di pellicola) il riso, poi l’avocado a fettine, cetriolo, carota, tonno e formaggio..
- Arrotolare aiutandosi con il tappetino e formare un cilindro. Aggiungere a piacere i semi di sesamo su tutta la base. Tagliare i futomaki bagnando la lama del coltello nell’acqua acidula, il taglio risulterà più netto. Per il nigiri di salmone bagnarsi le mani e dare una forma ovale, mettere sopra la fetta di salmone e compattare..
- Servire il sushi con la salsa di soia e wasabi.
- Aggiungere semi di chia.
- Buon appetito..
Serve with a bowl of soy sauce and a lump of wasabi. Rolling homemade sushi: Place sushi mat on your worktop. Top it with nori sheet (the rough side facing up). Cover nori sheet with rice and press it down. Place your fillings neatly in the middle of the rice.