Recipe: Tempting Antipasto curioso

Recipe: Tempting Antipasto curioso

Antipasto curioso. Antipasto and old Italian family fav. Although my family has a 'wartime' variation on this that doesn't require any cooking lot's of jars and cans. Mezzetta Giardiniera is a mix of carrots celery cauliflower already pickled and jarred.

Antipasto curioso Antipasto means "before the meal," and this antipasto recipe doesn't disappoint. Serve up this antipasto of cured meats, fresh cheeses, and herbs that will satisfy guests until the next course is ready. Antipasto is the traditional first course of a formal Italian meal, but the contents are widely varied depending on regional cuisine. You can have Antipasto curioso using 12 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Antipasto curioso

  1. You need 200 g of ceci neri.
  2. Prepare 4 of avocado.
  3. It's of Cracker light di segale.
  4. Prepare 1 foglia of alloro.
  5. Prepare 1 ciuffetto of prezzemolo.
  6. Prepare of Aghetti di rosmarino.
  7. It's 1 of peperoncino fresco.
  8. Prepare q.b of Paprika.
  9. It's of Semi di canapa,di papavero.
  10. Prepare of Il succo di un limone.
  11. Prepare q.b of Sale e pepe.
  12. It's q.b of Olio evo.

Cured meats, olives, pepperoncini, anchovies, artichoke hearts. Antipasto is a geometric sans serif font designed by Cosimo Lorenzo Pancini. Antipasto (plural antipasti) is the traditional first course of a formal Italian meal. Typical ingredients of a traditional antipasto include cured meats, olives, peperoncini, mushrooms, anchovies, artichoke hearts, various cheeses (such as provolone or mozzarella), pickled meats, and vegetables in oil or vinegar.

Antipasto curioso instructions

  1. I ceci neri hanno bisogno di 24/48 ore di ammollo,quindi metterli in ammollo con un litro di acqua,cambiarla almeno ogni 12 ore. Poi sciacquarli bene e cuocerli con la foglia di alloro per almeno un’ora;5 minuti prima mettere il sale.
  2. Appena i ceci sono cotti, mettere da parte un po’ dell’ acqua di cottura,prenderne metà e condirli con sale,pepe e un filo di olio,l’altra metà frullarla con un po’ di acqua di cottura messa da parte, un filo di olio, sale e pepe.
  3. Prendere 2 avocadi, estrarre la polpa con un cucchiaio e metterli in un contenitore con il succo di mezzo limone(questo per evitare che si ossidino) schiacciare con una forchetta, gli altri due, estrarre la polpa, metterli in un piatto con mezzo succo di limone e tagliarle a fette..
  4. Prendere un vassoio, disporre i crackers e alternare un cracker con la crema di ceci e un’altra con la crema di avocado.
  5. Sopra la crema di ceci mettere alcune fettine di avocado e sopra la crema di avocado mettere i ceci.Appena avrete finito di comporre il piatto, condire con prezzemolo e rosmarino tritato,paprika,i semi,il peperoncino fresco ed ecco il piatto è servito, buon appetito.

The contents of an antipasto vary greatly according to regional cuisine. Place one unrolled can of crescents on prepared baking sheet and pinch together seams. Antipasto platters have a lively combination of flavors that tempt the taste buds. This is a real favorite on our buffet table. The large platter of meats, cheese, olives and vegetables disappears quickly. —Weda Mosellie, Phillipsburg, New Jersey This is a very old recipe and I have made it for years with no issues.

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