Modo Più Semplice Cucinare Tasty Chirashi sushi

Modo Più Semplice Cucinare Tasty Chirashi sushi

Chirashi sushi. Another close translation for it is "sushi rice salad"; just to give you another idea for the basic original Japanese meaning of the word. Chirashi Sushi (we say Chirashizushi in Japan) is a bright and colorful sushi that the Japanese eat on happy occasions. It is pretty much a deconstructed sushi served in a large wooden platter or a rice bowl.

Chirashi sushi This beautifully arranged sushi is the easiest of all the sushi dishes. Prepare the toppings of your choice, scatter them on sushi rice, and voila! My Scattered Sushi toppings are easy to prepare or can be made ahead. You can have Chirashi sushi using 12 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Chirashi sushi

  1. You need 300 g of riso bianco giapponese.
  2. You need 300 ml of acqua.
  3. You need 75 ml of aceto di cereali.
  4. You need 25 g of zucchero.
  5. You need 10 g of sale.
  6. Prepare q.b. of sesamo.
  7. It's 80 g of salmone crudo.
  8. It's 80 g of tonno crudo.
  9. Prepare 1 of avocado.
  10. You need 2 of uova.
  11. You need q.b. of carota lessata a fette.
  12. Prepare q.b. of erbe aromatiche preferite.

Chirashi Sushi (Chirashizushi) is a kind of Sushi dish with thinly sliced Sashimi raw fish placed over a bed of Sushi Rice, instead of single pieces (Nigiri Sushi) or rolls (Maki Sushi). Chirashi Sushi is sometimes mixed up with Barazushi which doesn't contain much raw fish other than decoration. There were plenty of other reasons why chirashi fit the bill: It can withstand local travel, is well-suited for Instagram. Chirashi sushi or chirashi zushi (vinegared rice with pieces of raw fish and other ingredients arranged on top) is a perfect spring time dish.

Chirashi sushi step by step

  1. Per prima cosa preparate il condimento per il sushi. Mettete aceto, zucchero e sale in una ciotola e mescolate bene. Preparate una frittata alla giapponese seguendo questo procedimento : →https://cookpad.com/it/ricette/3507010-frittata-arrotolata-giapponese-tamagoyaki.
  2. In una ciotola ampia mettete il riso, versate l'acqua, mescolate rapidamente con la mano e subito dopo scolatelo. Eseguite lo stesso procedimento 3-4 volte. Scolatelo bene con un colino..
  3. Trasferite il riso in una pentola alta, versate dell’acqua (poco meno di 400ml) e lasciatelo in ammollo per 30-60 minuti..
  4. Coprite la pentola con un coperchio, meglio se trasparente per controllarne la cottura, mettete a cuocere a fuoco alto e quando comincia a sobbollire abbassate il fuoco e cuocete a fuoco basso per 10 minuti. Prima di spegnere il fuoco, alzate il fuoco a alto per solo 10 secondi e spegnete. Lasciate il riso a riposare per 10 minuti. Non aprite mai il coperchio fino a quando il riso è pronto!!.
  5. Trasferite il riso appena cotto in una grande ciotola e versate il condimento a filo. Mescolatelo con una spatola di legno come scrivere alfabeto "C" facendo vento con un ventaglio per raffreddarlo rapidamente. (Se non lo mangiate subito, copritelo con un canovaccio umido e lasciate a temperatura ambiente)..
  6. Prima di tagliare il pesce crudo asciugatelo bene dall'acqua con della carta da cucina. Tagliate l’avocado, il tonno, il salmone e la frittata a cubetti di circa 1cm. Mettete il riso in una scatola laccata o su un piatto e sparpagliate su di esso i cubetti e le fette di carote tagliate con uno stampo a forma di foglia. Mettete poi ancora il sesamo sopra al pesce..
  7. Servite il sushi in piccole ciotole. Prima di mangiarlo, conditelo con salsa di soia e wasabi direttamente nel piatto..

Vinegar is good for your body, and the colorful ingredients on top make this a feast for the eyes. Contents: About Chirashi Sushi Adjusting the Taste of Sushi Rice How to cook Chirashi Sushi Bowl? Gomoku chirashi Sushi Recipe Salmon Chirashi Sushi. Make Chirashi Sushi for Hinamatsuri & Potluck! Chirashi Sushi is a very easy type of sushi and does not involve any raw fish.