Easiest Way to Cucinare Lusious Sushi homemade

Easiest Way to Cucinare Lusious Sushi homemade

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Sushi homemade You can't use just any rice for sushi. Sushi rice is a special preparation of rice flavored with rice vinegar, sugar, and salt. It's made from short-grain rice (Japonica), typically made in Japan and parts of California and Italy. You can cook Sushi homemade using 21 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Sushi homemade

  1. Prepare 500 g of riso per sushi.
  2. Prepare 600 ml of acqua.
  3. It's of Vinaigrette.
  4. It's 120 of aceto bianco (o di riso).
  5. You need 1 cucchiaio of zucchero.
  6. You need 1 cucchiaino of sale.
  7. You need of Farciture.
  8. It's of Cetriolo.
  9. It's 1/2 of avocado.
  10. It's 1/2 of Carota scottata in acqua.
  11. It's 100 g of salmone affumicato.
  12. Prepare scatola of Tonno in scatola.
  13. It's 100 g of formaggio spalmabile.
  14. You need of Semi Sesamo.
  15. Prepare of Semi chia.
  16. Prepare of Condimenti.
  17. It's q.b of Salsa di soia.
  18. You need of Wasabi (a piacere).
  19. You need of Tappetino per lavorare riso e una ciotola.
  20. It's of Acqua.
  21. It's of Aceto.

With homemade sushi rice, you're aiming for rice that's fluffy and a little sticky but not too sticky. Rolling homemade sushi: Place sushi mat on your worktop. Top it with nori sheet (the rough side facing up). Cover nori sheet with rice and press it down.

Sushi homemade step by step

  1. Lavare più volte il riso (per togliere tutto l’amido) finché l’acqua risulti limpida. Mettere in pentola e coprire con l’acqua (2 cm. Sopra il riso) coprire e cuocere a fuoco lento, finché non ci sia più acqua..
  2. Mettere il riso in un recipiente basso per freddarlo. Preparare l’aceto con lo zucchero e quando sarà freddo versarlo sul riso a filo spostando con una paletta di legno e continuare a freddare il riso sventandolo..
  3. Tagliare le carote a listarelle e scottarle per 2 minuti in acqua. Preparare le fettine di cetriolo con la mandolina per creare una base per il riso.(o usare le alghe) Bagnarsi le mani in acqua e aceto e mettere sull’apposito tappetino di bambu’ (foderato di pellicola) il riso, poi l’avocado a fettine, cetriolo, carota, tonno e formaggio..
  4. Arrotolare aiutandosi con il tappetino e formare un cilindro. Aggiungere a piacere i semi di sesamo su tutta la base. Tagliare i futomaki bagnando la lama del coltello nell’acqua acidula, il taglio risulterà più netto. Per il nigiri di salmone bagnarsi le mani e dare una forma ovale, mettere sopra la fetta di salmone e compattare..
  5. Servire il sushi con la salsa di soia e wasabi.
  6. Aggiungere semi di chia.
  7. Buon appetito..

Place your fillings neatly in the middle of the rice. When ready, lift the mat and carefully roll it altogether with nori sheet over the fillings. Making homemade sushi rolls is a good way of impressing your friends and relatives. Like any recipe, preparing sushi requires learning some steps, choosing the right ingredients and utensils, and also, practicing. Although preparing sushi is not something complicated, it does take some time, so it is essential to be patient.