How to Rendere Tempting Fregula sarda n. 42 #antonioildottore
Fregula sarda n. 42 #antonioildottore. Known as fregula in Sardinia, this pastina (pasta for soups) is medium in size. The name comes from the Latin fricare because it is made by "rubbing" the flour in a similar manner as cous-cous. Water is sprinkled over flour and with rotary motions of the hand, crumbled into little balls of different sizes, then toasted in a wood-burning oven.
In the form of large grains , the Fregola is similar to couscous. Obtained by rolling with the pulp of the fingers , it is then dried and then toasted in the oven , which gives it a brown color and a unique hazelnut flavor. 🥣 PREFERRED BY LEADING CHEFS - Rustichella D'Abruzzo Fregola Sarda Pasta has been the pastini (pasta for soups) of choice by leading chefs throughout the world. With texture akin to mafalda pasta, & that distinct 'grano arso' flavor similar to orzo pasta, organically-produced fregola pasta can easily elevate any dish into gourmet status! You can cook Fregula sarda n. 42 #antonioildottore using 22 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Fregula sarda n. 42 #antonioildottore
- It's 320 gr of Fregola.
- You need qb of zeste d'arancia.
- It's qb of zafferano.
- Prepare of per avocado e albicocca marinati.
- It's 1 of Avocado medio.
- It's 4 of albicocche.
- It's qb of Mentuccia.
- You need qb of olio evo.
- You need 1 of limone spremuto.
- You need of sorbetto di pomodoro.
- You need 1 of pomodoro.
- Prepare of sale (poco).
- Prepare 50 gr of olio evo.
- It's of Mousse.
- You need 200 gr of di stracciatella.
- It's 100 gr of ricotta di capra.
- You need 12 of Gamberi.
- It's 100 gr of bisque di gamberi.
- You need of per la guarnizione.
- It's of Cetriolo.
- It's of Mela in chips.
- You need of Semi di papavero.
Fregola or Fregula in Sardinian language is a type of pasta that has truly ancient origin. Traditionally it's made by hand rubbing semolina flour with water. Small round shape balls are then toasted in the oven.. Fregola Sarda with juicy shrimp and tomato sauce.
Fregula sarda n. 42 #antonioildottore step by step
- Lesso 10 minuti in un litro e mezzo d'acqua la fregola con scorza d'arancia e 10gr di sale.
- Raffreddo in acqua fredda poi sgocciolo e divido in 2 contenitori che insaporirò uno con zafferano e olio evo, l'altro con olio evo. Metto in frigo per 24ore..
- Passate le 24ore preparo il condimento, i gamberi sgusciati e privati dell'intestino li cuocio al vapore per 2minuti, mentre con la testa ed il carapace preparo una bisque che userò per insapore la ricetta.
- Lavo sbuccio e taglio l'avocado che condirò con olio evo e succo di limone, la stessa cosa con l'albicocca ma in più aggiungo 2 foglie di mentuccia.
- Per la mousse frullo la stracciatella la ricotta assieme ed incorporo aria perrenderla soffice.
- Con il pomodoro creo il sorbetto frullandolo sbucciato e privo di semi condito con aceto balsamico, sale poco, 50 gr di olio evo. Lo metto in freezer per 50 minuti.
- Il cetriolo sbucciato e tagliato a fette, le mele disidratate e i semi di lino pronti per finire la ricetta.
- Assemblo strato per strato sempre insaporendo con bisque e al termine il sorbetto..
- Ricordate che la pasta mangiata al dente ed il giorno dopo ha un indice glicemico molto più basso=meno calorie 😉.
Bring a large pot of water to a boil, add the coarse salt and throw in the fregola sarda. Heat the olive oil over medium-high heat in a large frying pan. Add the eggplant and toss to coat with the oil, then cook, stirring occasionally, until. Crush the saffron in a small bowl and add the wine. The product is also referred to Sardinian Couscous (very similar to Israeli couscous but larger).